O nama

Prenoćište Dvorište Vam nudi smeštaj u samom centru Novog Sada. Mala zelena oaza na samo 5 minuta laganog hoda od pešačke zone. Prednost našeg smeštaja je u obezbeđenom parking mestu i mogućnosti korišćenja dečijeg igrališta.

Kontakt informacije

© Prenoćište Dvorište 2021.

Predlozi za romantičan Dan zaljubljenih ili Sv Trifun u Novom Sadu – Evropskoj prestonici kulture (1475)

Već godinama unazad, svakog februara Srbi se dele na one koji slave Dan zaljubljenih, one koji slave Sv Trifuna, i one koji ignorišu oba ova praznika. Jer, Dan zaljubljenih je zapadnjački (katolički) praznik Sv Valentin, a s obzirom da kod nas ima više pravoslavaca, protive se njegovom slavlju. Pravoslavni ekvivalent ovom prazniku je Sv Trifun, koji je zaštitnik vinogradara.

Legende i mitovi o Petrovaradinskoj tvrđavi - simbolu Novog Sada (2461)

Petrovaradinska tvrđava je definitivno simbol Novog Sada i jedna od prvih asocijacija na taj grad. Poslednjih dvadesetak godina ovde se održava  poznata manifestacija EXIT, što je tvrđavu učinilo i svetski prepoznatljivom. Na samoj tvrđavi se nalazi Muzej i Arhiv Novog Sada, hoteli, brojni restorani, umetnički ateljei i galerije slikara, planetarijum itd.

Novi Sad značajno mesto na mapi dentalnog turizma (1332)

Poslednjih godina, zdravstveni turizam u Srbiji sve više dobija na značaju. Dolaze stranci iz cele Evrope, pa i šire, jer su kod nas cene mnogo niže u odnosu na one kod njih, dok je kvalitet isti. Ujedno, to je odličan način da spojite lepo s korisnim, provedete odmor u Srbiji i završite ono što vam je potrebno, a sve to po mnogo nižim cenama.

5 razloga zašto ove zime posetiti Novi Sad (1680)

Da li ste razmišljali o mini odmoru tokom ove zime, za vreme predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika ili tokom školskog raspusta? Verovatno je svima asocijacija na zimski odmor neko skijalište, planina, sneg... Ako niste smislili gde biste otputovali, Novi Sad će zasigurno biti pravi izbor.

  • 1