O nama

Prenoćište Dvorište Vam nudi smeštaj u samom centru Novog Sada. Mala zelena oaza na samo 5 minuta laganog hoda od pešačke zone. Prednost našeg smeštaja je u obezbeđenom parking mestu i mogućnosti korišćenja dečijeg igrališta.

Kontakt informacije

© Prenoćište Dvorište 2021.

Novi Sad značajno mesto na mapi dentalnog turizma

04
Jan

Novi Sad značajno mesto na mapi dentalnog turizma (1169)

Poslednjih godina, zdravstveni turizam u Srbiji sve više dobija na značaju. Dolaze stranci iz cele Evrope, pa i šire, jer su kod nas cene mnogo niže u odnosu na one kod njih, dok je kvalitet isti. Ujedno, to je odličan način da spojite lepo s korisnim, provedete odmor u Srbiji i završite ono što vam je potrebno, a sve to po mnogo nižim cenama.

Novi Sad je jedno od značajnih mesta na mapi dentalnog turizma. Ordinacije i klinike koje su deo ove priče uglavnom u svojoj ponudi, osim kompletne brige o vašim zubima, imaju i apartmane u kojima možete odsesti. Ali, može se desiti da nemaju dovoljno smeštajnih kapaciteta, tako da je jedna od mogućnosti da iznajmite apartman u nekom od prenoćišta kao što je naše, a lečite se na nekoj od klinika.

Prenoćište Dvorište nalazi se u srcu Novog Sada, ima obezbeđen parking za vaš automobil, a do svih važnih institucija u širem centru grada, možete stići i pešice za 5 do 15 minuta. Verovatno ćete tokom boravka u Novom Sadu poželeti da vidite i nešto od znamenitosti grada, jer ćete i pored svakodnevnih odlazaka na kliniku imati i mnogo slobodnog vremena. Zato hajde da vidimo šta biste mogli da posetite dok boravite u našem lepom gradu.


Novi Sad prenoćište sa parkingom


Šta sve nudi grad Novi Sad


Novi Sad je po veličini drugi grad u Srbiji. Administrativno je sedište Vojvodine, severne pokrajine, a tokom XVIII i XIX veka, postao je kulturni centar toga vremena, zbog čega je dobio i nadimak Srpska Atina. Ove godine, 2022, proglašen je za Evropsku prestonicu kulture, što je veoma značajna titula.

Od Beograda, Novi Sad je udaljen 94 km, i jedan je od najleših gradova na Dunavu. Svojim posetiocima ima mnogo toga da ponudi; zanimljiv noćni život, mnogo festivala, pozorišta, muzeja i galerija. Najpoznatiji je Muzej Vojvodine, koji je još davne 1847. godine osnovala Matica Srpska, u kome možete videti stalnu izložbu kulture i života u Vojvodini kroz istoriju.

Tu je i Srpsko narodno pozorište, mnoštvo galerija i institucija od kulturnog i religijskog značaja. Jer, s obzirom na to da je Novi Sad grad u kome složno živi mnogo nacija, u njemu možete posetiti bogomolje svih većih konfesija, od pravoslavnih crkava, preko katoličke Crkve Imena Marijinog, sinagoge, do prošle godine završene, novoizgrađene džamije.

Kulturni život je, kao što smo već rekli, izuzetno bogat, ali nije i jedino što Novi Sad može da ponudi. Ako ste pod stresom zbog svog razloga dolaska u naš lepi grad, pa želite se opustite u kupovini, sasvim sigurno ćete pronaći nešto od radnji po svom ukusu. Bilo da volite da šetate po nekom od velikih tržnih centara, ili da obilazite manje radnje i suvenirnice po centru grada.

A ako ste pasionirani rekreativac ili možda sportista, u Novom Sadu ćete imati mnogo prostora za trčanje, vožnju bicikla i ostale sportove na otvorenom, a možete i otići u neki od sportskih centara. Osim toga, u blizini je još nekoliko manjih gradova poput Sremskih Karlovaca, Kamenice, Mitrovice, a tu je i nacionalni park Fruška Gora, sa mnoštvom mesta za pešačenje i planinarenje, kao i manastira koje takođe možete obići.


Ali da se vratimo na dentalni turizam


Dentalni turizam je prvenstveno namenjen ljudima koji su u potrazi za kvalitetnim uslugama stomatologa po nižim cenama od onih koje bi morali da plate u zemlji iz koje dolaze. Oni ponekad dolaze samo zbog lečenja, dok nekada to putovanje kombinuju sa odmorom u Srbiji. Zbog svega toga, Novi Sad ima svoje značajno mesto na mapi zdravstvenog turizma.

Odlascima kod zubara se niko od nas posebno ne raduje, ali smo svi svesni da od zdravlja zuba zavisi zdravlje kompletnog organizma. Zbog toga i poklanjamo toliko pažnje svom oralnom zdravlju, a Srbija je jedna od zemalja u kojima su usluge stomatoloških ordinacija i klinika izuzetno kvalitetne. Sve što je potrebno, možete obaviti na jednom mestu, po veoma pristupačnim cenama. I to i jeste glavni razlog procvata ove grane turizma poslednjih godina.


Ipak, to nije sve...


Nije! To definitivno nije sve što možete da radite u našem lepom gradu dok čekate na preglede i intervencije. Sasvim sigurno, neće vam biti dosadno jer Novi Sad moderan grad koji poseduje mnošto različitih sadržaja.

Prenoćište Dvorište je mesto u kome možete da odsednete, i da se pritom osećate kao kod svoje kuće. Zato, ako ste rešili da povodom oralnog zdravlja dođete u Novi Sad, potrudite se da na vreme rezervišete svoj apartman, u kome ćete moći da se opustite između odlazaka kod svog stomatologa. A ko zna, možda ćete poželeti da i posle završenih intervencija ostanete kod nas još koji dan, da biste obišli sva ona mesta i događaje, koje naš lepi grad, Novi Sad, nudi.
 

Dobro nam došli!

Srdačno Vaše

Prenoćište Dvorište

komentara (1)


Elena
Elena

U ovo doba godine kada dolazi mnogo naših ljudi koji zive u inostranstvu, zubarske ordinacije su prepune. Jos uvek su u Srbiji niske cene pa svi koriste priliku da dok su tu poprave zube. Cula sam i da dosta turista dolazi izmedju ostalog i zbog toga. Sto se mene tice ja sam u decembru isla 4 puta da bih popravila to sto je trebalo, ali ostalo mi je jos jednom da odem kada prodju praznici. Srecom nemam veliki strah od zubara.

Dodajte komentar