O nama

Prenoćište Dvorište Vam nudi smeštaj u samom centru Novog Sada. Mala zelena oaza na samo 5 minuta laganog hoda od pešačke zone. Prednost našeg smeštaja je u obezbeđenom parking mestu i mogućnosti korišćenja dečijeg igrališta.

Kontakt informacije

© Prenoćište Dvorište 2021.

Šta je to što gosti očekuju od svakog dobrog prenoćišta?

10
Nov

Šta je to što gosti očekuju od svakog dobrog prenoćišta? (1001)


Poslednjih godina, otvoreno je mnogo novih hotela, hostela, pansiona i prenoćišta. I svako od njih se na svoj način trudi da privuče klijente ali, da li se svi drže osnovnog pravilnika i šta je to što gosti očekuju od svakog od njih? Da li im uspeva da ispune očekivanja? Pa, kao i u svakom drugom poslu, i ovde ima i dobrih i loših.


Hajde onda da zajedno vidimo šta je to što čini svako dobro prenoćište. Jer bez obzira na to koliko se vlasnici i osoblje trude da stalno inoviraju i unapređuju svoj posao, postoje neka osnovna načela koja važe za sve. Jer to je nešto što se očekuje kako od onih najvećih, tako i od najmanjih, recimo onih koji izdaju stan na dan, a kojih je u poslednje vreme sve više.#1. Savršena čistoća apartmana


Ovo je uvek na prvom mestu jer je zaista najvažnije. O čistoći se, otkad traje pandemija koronavirusa, priča mnogo više. Ipak, u hotelijerskom poslu, savršena čistoća i dezinfekcija pre ulaska svakog novog gosta se apsolutno podrazumevaju. Bez toga, nema dobrog prenoćišta.

Što se čistoće tiče, moraju se poštovati najviši standardi, tako da čisto mora da bude sve. Javni prostori, sobe, kupatila, parking, dvorište. Bukvalno sve, što čini jedan ovakav objekat. To je ono što najviše utiče na sliku o vašem objektu.#2. Adekvatna bezbednost apartmana


Za mnoge, prenoćište ima funkciju doma daleko od kuće. Zbog toga i imaju velika očekivanja kada su mere bezbednosti u pitanju. Mnogi ugostiteljski objekti fokusiraju se na personalizovane mere u skladu sa profilima svojih gostiju, kao što su žene, deca i starije osobe.


Bezbedan apartman Novi Sad


Tehnologija igra sve važniju ulogu u obezbeđivanju, ali neki gosti i dalje pridaju veći značaj ljudskom dodiru. Obezbeđenje se odnosi kako na lične stvari gostiju koje ostaju u apartmanima dok oni nisu tu, tako i na parking prostor, na kome će vaš automobil biti u sigurnim rukama. Ovo je naročito važno kada se objekat nalazi na prometnom mestu u centru grada, gde je parkiranje skoro uvek veliki problem.#3. Besplatan Wi-Fi internet u apartmanu


Gosti svih tipova ugostiteljskih objekata zahtevaju određeni nivo internet usluga. A ovo se posebno odnosi na prenoćišta u kojima često odsedaju poslovni ljudi, kojima je internet konekcija od velike važnosti. Očekuje se da je internet besplatan, jer je za mnoge danas Wi-Fi internet neophodan koliko i vazduh koji dišu.

Ipak, ova usluga nije svuda u svetu besplatna. Ima dosta zemalja u okruženju koje će za ovu uslugu tražiti novčanu nadoknadu. U Srbiji to nije slučaj, tako da ćete i u restoranima moći da uživate u besplatnom internetu, a kada su prenoćišta u pitanju, to se podrazumeva.#4. Udobni kreveti u apartmanu


Na kraju dana, svaki ugostiteljski objekat sa smeštajem služi svojoj osnovnoj potrebi a to je pružanje mesta za odmor, ali samo ako je krevet dobrog kvaliteta. Što znači pre svega čist, dobro dizajniran i dobro održavan. Takođe, treba da bude dobro pozicioniran u prostoriji kako bi se omogućila pravilna cirkulacija vazduha.

Neka od ovih mesta se trude da budu kreativna sa ponudom jastuka i ćebadi, što je odlično. Gost se u takvom ambijentu oseća ugodnije, što je veoma važno je je prenoćište, kako smo već rekli, njegov dom daleko od kuće.
 

Udobni kreveti apartman#5. Ispravno i funkcionalno kupatilo u apartmanu


Topla voda nije od neke koristi ako samo curka, a nema dobar pritisak. A da ne pričamo o nedostatku pravilnog protoka vode na umivaoniku i u toaletu, što može predstavljati neprijatnost za svakog gosta.

Ne, ne mislimo da svako kupatilo treba da ima hidromasažnu kadu jer to ne spada u osnovnu opremu, ali svaki gost očekuje čistu vodu za piće, toplu vodu za ugodno tuširanje, tekuću vodu nad umivaonikom i u toaletu, i da ništa ne curi. Pa to, zaista i jeste osnovno, zar ne?#6. Brzo i ljubazno javljanje na telefon na recepciji


Ugostiteljski objekti sa smeštajem obično imaju standardnu politiku da se na telefon odgovara najviše do trećeg zvona. Nažalost, to nije uvek tako, ili bar ne onoliko često koliko se misli da jeste. Ponekad je poziv upućen članu osoblja koji nema adekvatan odgovor, pa će morati da prosledi poziv nekome od kolega.

Ali, bez obzira na klasifikaciju objekta, na recepciji treba da radi neko ko je kvalifikovan i efikasan. Neko ko je u stanju da odgovara na pitanja i nedoumice gostiju, kao i da ih uputi odgovarajućem članu osoblja, samo onda kada je to apsolutno neophodno.#7. Dobro osvetljenje apartmana


U mnogim ugostiteljskim objektima, ovo je čest problem. Većina ne nudi adekvatno osvetljenje u sobama i kupatilima, a to je velika gnjavaža za goste, i to je problem koji se prečesto sreće širom sveta, od Aljaske do Novog Zelanda.

Dobro osvetljenje služi za poboljšanje doživljaja sobe i pruža osećaj sigurnosti. A kao što rekosmo, ovo je posebno važno kada su u pitanju poslovni ljudi, koji vrlo često i rade u apartmanu koji su iznajmili.#8. Mirisi u apartmanu


Prilikom ulaska u objekat, kao i u apartman, miris prostorije ima veliki uticaj na prvi utisak gosta. S obzirom na to da za prvi utisak imamo samo jednu šansu, trebalo bi obratiti pažnju na to kako objekat mirše.

Gosti su često osetljivi na ustajale mirise iz tepiha, posteljine ili kupatila, što utiče na njihovu percepciju po pitanju kvaliteta i čistoće hotela. S punim pravom, jer tako i jeste. Ako se u apartmanu osećaju neprijatni mirisi, to znači da je ceo objekat zapušten. A to im neće prijati ni ako u objektu ostaju samo jedan dan, a kamoli neko duže vreme.#9. Prijavljivanje i odjavljivanje u smeštajuPrijavljivanje u apartman


U današnje vreme, u zavisnosti od vrste ugostiteljskog objekta i iskustvo prijavljivanja i odjavljivanja se menja. Postoji zaista mnogo različitih oblika prenoćišta, pa su tako neka potpuno automatizovana. Prijavljujete se i odjavljujete bez kontakta sa osobljem.

Iako je napredak u većini slučajeva uzbudljiv, postoje neke stvari koje zaista utiču na boravak gostiju. Jer kada gosti uđu u objekat, treba da postoji neko ko će ih dočekati, objasniti im šta treba da rade i kako da stignu do svog apartmana. Uz to, osoblje treba da pomogne svakom gostu da se oseća prijatno, “kao kod kuće”.I za kraj…


Na sanskritu, drevnom indijskom jeziku, postoji izreka koja glasi: “Atithi Devo Bhavah”, što u prevodu znači: “Gost je Bog”. To je moto mnogih ugostiteljskih objekata jer od njihovog truda zavisi da li će se gost osećati prijatno i svoje poverenje i sledeći put poveriti upravo njima.

Bez obzira kakav objekat je u pitanju, od luksuznog do jeftinijeg, svi gosti očekuju toplu dobrodošlicu, ljubazno i nasmejano lice, pažljivu uslugu i iskrenu zahvalnost. Sve to utiče na njihovu sliku o objektu. Ako budu zadovoljni, ne samo što će kada se ponovo nađu u sličnoj situaciji odmah izabrati isti objekat, nego će ga preporučiti i svim svojim poznanicima. A zna se koja je najbolja reklama – ona koja ide “od usta do usta”. Zato uvek treba imati na umu da je za svakog gosta, apartman u prenoćištu – njegov “dom daleko od kuće”.


Čekamo Vas u našem i Vašem domu Prenoćište Dvorište!

 

Pročitajte i ove tekstove


komentara (5)


Nena
Nena

Kao vlasnik apartmanskog smeštaja mogu samo poručiti onima koji biraju gde će i kako će da provere kada je apartmana renoviran, jer se često fotografije sa reklama ne poklapaju sa stvarnim stanjem istih. Malo vlansika ulaže u adaptaciju i renoviranje stana odnosno apartmana i treba biti oprezan prilikom online najma apartmana.

Teodora
Teodora

Volim da putujem i istražujem mesta po Srbiji. Novi Sad je fantastična inspiracija po tom pitanju. Ko želi da bolje upozna ​​Novi Sad, smeštaj u centru grada je ponajbolja opcija a Prenoćište Dvorište je na idealnoj lokaciji baš u srcu grada? Trg slobode je na nekoliko minuta kao i Neogotička katolička katedrala i neorenesansna gradska većnica koje stoje jedna naspram druge poput dva besna bika i samo ih skoro pa realna prisutnost Svetozara Miletića sprečava da ukrste rogove.

Nadja
Nadja

Ono sto ja uvek ocekujem je pre svega da je cisto, komforno i naravno da je wi- fi besplatan. Posto ste sve moje kriterijume zadovoljili, svakako vam dolazim ponovo!

Marina
Marina

"Gost je Bog", lepo zvuči, mada se retko sreće. Ipak, ima i svetlih primera. Kod vas sam odsela prošlog vikenda i stvarno mi se dopalo. Toplo sam vas preporučila koleginicama u kancelariji.

Petar
Petar

Bio sam ovde skoro. I zaista, sve što sam očekivao - dobio sam. Stvarno je prenoćište za svaku preporuku.

Dodajte komentar